Reglementen

Moekesgat is een prachtig viswater van ruim 8ha met een divers bestand aan vis. Ooit begonnen als zandafgraving en natuurzwembad, maar inmiddels een prachtig stuk natuur in ons dorp. Zo kan je hier mooie witvisvangsten met vooral grote brasem en zeelt verwachten. Maar ook snoek is er voldoende en zeker voor de karpervisser hebben we de afgelopen 20 jaren een mooi en divers bestand opgebouwd van verschillende type karpers die door de ervaren visser zeker te vangen zijn. 

Moekesgat is goed bereikbaar dankzij het looppad, maar er kan niet met de auto worden rondgereden. Deze kan aan de Mercuriusweg of Eksterstraat worden neergezet waarna het slechts een kleine wandeling is naar de diverse stekken waaronder 2 mooie houten vissteigers. Het water heeft een gemiddelde diepte van zo´n 4 meter met een aantal mooie uitlopers en ondieptes.

Moekesgat kent een aantal belangrijke regels om het voor iedereen leuk en mooi te houden. Lees deze hier onder goed door om zeker te zijn van een mooie vissessie!

Aanvullende voorwaarden voor het vissen in Moekesgat te Ter Apel per 01-01-2024

1. Nachtvissen mag het gehele jaar, in combinatie met een nachtvispas, in de nachtviszones aangegeven op de kaart.
2. Er mag maximaal 72 uur aaneengesloten worden gevist in de nachtviszones.
3. Er mag gevist worden met maximaal 2 hengels. (3e hengelvergunning geldt niet.)
4. De gemarkeerde dagviszone mag niet ’s nachts worden bevist. De gedoogde tijden zijn van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang.
5. Het is ten strengste verboden vis mee te nemen of te doden/töten. Wij hanteren een algeheel Catch-and-Release beleid op onze wateren.
6. U dient te vissen met visveilige systemen en obstakels te vermijden.
7. Het gebruik van een (voer)boot met elektromotor is toegestaan. Elke andere brandstofmotor is verboden. Er mag niet vanuit of vanaf een boot worden gevist.
8. Enkel campinggasten mogen vissen op de campingzone met een campingvergunning.

informatie

  • Moeilijkheid Gemiddeld
  • Bereikbaarheid Gemiddeld
  • Visstekken 20
  • Vissoorten Witvis, Roofvis, Karper
  • Nachtvissen Toegestaan (zie voorwaarden)
BESTEL VERGUNNING

Andere Wateren

Spoordok

Parkvijver

Vijverstraat