Reglementen

Het spoordok is een goed bereikbaar water voor de fanatieke witvis- en karpervisser. Dit water is ooit begonnen als haven waar goederen van de treinen werden overgeladen op boten die via het kanaal verder gingen. Al vele jaren is het niet meer aangesloten op het kanaal waardoor een mooi en divers visbestand heeft kunnen uitgroeien met onze hulp. het is een relatief ondiep en gelijkmatig water waar op eigenlijk elke plek wel vis te vinden is.

Zo'n 10 jaar geleden zijn we hier begonnen met het afvissen van te grote vis en deze vervangen voor een groot aantal kleinere karper welke elk jaar wordt aangevuld. Op die manier voldoen we aan de vraag van de jeugd en beginnende karpervisser naar een water waar altijd wel één of meerdere karpers gevangen kunnen worden en iedereen zo plezier krijgt in de visserij. Daarnaast is het witvis bestand ook erg goed te noemen waardoor dit een ideaal water is voor de feeder en vaste stok visser die het ook leuk vindt om daar bij een karpertje te vangen.

Aanvullende voorwaarden voor het vissen in Spoordok te Ter Apel per 01-01-2024

1. U mag vissen met maximaal 1 hengel.

2. Een Onthaakmat is verplicht en u dient de vissen met zorg en respect te behandelen.

3. U mag maximaal 10 meter bij uw hengel vandaan zijn wanneer deze in gebruik is.

4. Het is ten strengste verboden vis mee te nemen of te doden/töten. Wij hanteren een algeheel Catch-and-Release beleid op onze wateren.

5. Vissen is toegestaan van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang.

6. Nachtvissen is het gehele jaar ten strengste verboden rond het gehele water.

7. Er dient met minimaal 18/100e lijn te worden gevist voor de veiligheid van de vissen. Gevlochten lijnen zijn niet toegestaan.

8. U dient geen geluidshinder te veroorzaken met beetmelders of andere apparatuur en dit zo in te stellen dat de omgeving dit niet hoort.

9. Parkeren enkel in de berm aan de Havenstraat, maximaal 2,5m van de straatkant. Zie kaartje.

informatie

  • Moeilijkheid Makkelijk
  • Bereikbaarheid Goed
  • Visstekken 10
  • Vissoorten Karper, Witvis
  • Nachtvissen Niet Toegestaan
BESTEL VERGUNNING

Andere Wateren

Moekesgat

Parkvijver

Vijverstraat