Helaas hebben wij in het afgelopen jaar (2023) moeten constateren dat er verschillende verenigingsboekjes aan derden (niet leden) werden afgegeven. Hierdoor hebben we moeten besluiten dat als men geen lid is van Hengelaarsclub Ter Apel, maar wel in onze wateren wil vissen of mee wil doen met onze wedstrijden men lid dient te worden van onze visclub.
 
Als u een vispas in het bezit heeft van een andere vereniging. En u wilt meedoen met onze verenigingswedstrijden of u wilt vissen in de wateren van HC Ter Apel. Dan dient u deze stappen te doorlopen:
 
– U gaat naar www.hcterapel.nl
– Vervolgens klikt u op “vispas aanvragen”
– Als u op het scherm bent gekomen van Sportvisserij Nederland kunt u klikken op “extra vispas”
– Nu gaat u met uw eigen vispas bij de hand de verdere procedure doorlopen. Ondermeer dient u een account aan te maken op deze volgende stap.(of u moet al in het bezit zijn van een account)
– Als dit gelukt is en u heeft de kosten betaald krijgt u een mail met een voorlopig bewijs van lidmaatschap.
U kunt nu direct gebruik maken van onze wateren! U dient deze mail wel tonen bij controle van een BOA of verenigingscontroleur. Binnen enkele weken ontvangt u de (extra)vispas van Hengelaarsclub Ter Apel.
 
Lukt het niet? Dan kunt u contact opnemen met Sportvisserij Nederland Tel: 030 – 6058400
 

De voordelen van deze digitale aanvraag

– U kunt gelijk vissen in de wateren van HC Ter Apel en u bent niet gebonden aan de openingstijden van ons verkooppunt (Pets Place)

– U voordeliger uit bent aangezien de afdracht van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Groningen Drenthe al betaald zijn met uw eigen vispas. En het voordeel dat de losse jaarkaart wat u bij onze verkooppunt haalde duurder was. (15€)

– U ontvangt aan het eind van dit jaar een acceptgiro voor het volgende jaar. Tevens is dat ook weer voordeliger aangezien u dan ook geen inschrijfkosten hoeft te betalen.

– U bent dus vanaf dit jaar ook strafbaar als u alleen een verenigingsboekje heeft zonder dat u daadwerkelijk lid bent. U bent dan niet in het bezit van een geldige schriftelijke toestemming!